Tankavaara Gold

Kullanhuuhdonnan SM-kilpailut 30.7.-2.8.2020

 

Kullanhuuhdonnan suomenmestaruuskilpailut järjestetään Suomen Lapin Tankavaaran taianomaisissa maisemissa, josta kullanhuuhdontakilpailut ovat saaneet alkunsa jo -70 luvulta.

Ensimmäiset kullanhuuhdonnan suomenmestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 1974 Tankavaarassa ja pian innostus kullanhuuhdonnasta kilpailemiseen levisi ja MM-kilpailut pidettiin vuonna 1977. Viime vuonna saimme jälleen isännöidä eri maiden välistä kilpailua kullanhuuhdonnan mestaruudesta.

Tänä vuonna kilpaillaan jälleen suomenmestaruuksista. Eri sarjoja on monia ja jos et ole koskaan lajia kokeillut vasta-alkajillekin löytyy oma sarjansa ja osaa voi ottaa kilpailuun: toisethan ovat mestareita luonnostaan. Kilpailun säännöt ovat varsin helpot: voittaja on se, joka löytää kaikki piilotetut kultahiput nopeimmin. Kärsivällisyys, tarkkuus ja nopeat hoksottimet ovat valttia!

Yleisölle tapahtuma on  maksuton, majoitukset löytyvät lähialueelta ja karavaanareille on myös paikkansa aivan kisa-alueen tuntumasta. Majoitussivulle tästä.

SM-kisat järjestetään Lapin Kullankaivajain Liiton ja Tankavaaran Kultakylän yhteistyönä.

Kisojen ajan tullaan pitämään erityistä huolta kisaajien ja katsojien turvallisuudesta. Teemme tapahtumasivuille ja paikan päälle erityisen korona-viruksen leviämisen estämiseen liittyvän ohjeistuksen hyvissä ajoin ennen kisoja, joka noudatta viranomaisten ohjeistuksia.

Tankavaaran Kultakylä 50 vuotta!

Kilpailujen ohessa on aihetta juhlaan kun Tankavaaran Kultakylä täyttää 50 vuotta. Kultakylän huuhtomo avattiin ensimmäisen kerran 12.6.1970 ja siitä lähtien on Tankavaarassa opastettu uusia innokkaita kullankaivajia kullanhuuhdonnan pariin sekä pidetty yllä kullanhuuhdonnan perinnettä. Juhlallisuudet järjestetään lauantaina 1.8. SM-kilpailujen yhteydessä.

SM-kisojen aikana voi tutustua kullanhuuhdontaan oppaan johdolla ja moni nykypäivän kullankaivaja onkin aloittanut uransa juuri Tankavaarassa Kultakylän huuhtomolla!

Yhteistyössä:

Tankavaaran Kultakylä, Lapin Kullankaivajain Liitto, Visit Sompio, Visit Sodankylä, JBus Oy, Suomen Kaivosyrittäjät ry, Team Deadwood ry, Finndetector Oy

EnglishFinland