Tankavaara

Tankavaarassa pääset kokemaan Lappia aidoimmillaan, aistimaan vanhan ajan mainarielämää sekä sukeltamaan  kiehtovaan Suomen ja koko maailman kultahistoriaan!

Lapissa on kaivettu kultaa jo 150 vuotta. Tankavaaran matka kullankaivajien perustamaksi kultakyläksi oli pitkä ja täynnä kiehtovia kultatarinoita Sompion erämaan kätköissä. Lapin kultaryntäykset 1800- ja 1900-luvuilla sekä ensimmäinen kultalöydös Tankavaarassa vuonna 1934 ovat kiehtovinta Lapin kultahistoriaa, joka tunnetaan maailmallakin. E75 –tien varrella sijaitsevaan Tankavaaraan saapuminen on nykyään helppoa niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineilläkin.

Tankavaaran Kultakylässä sijaitsee tutustumisen arvoinen Sompio-talo. Ainutlaatuinen pohjoisesta peräisin olevista materiaaleista rakennettu konferenssi- ja näyttelykeskus. Erämaanäyttelyssä yhdistyvät Lapin luonto, eläimet ja taide. Näyttelytalossa on myös pieni kahvila.

Tankavaaran kultakylässä sijaitsee myös ainutlaatuinen, maailman ainoa kansainvälisesti kultahistoriaa esittelevä Kultamuseo.

Tutustu myös Tankavaaran lähimpiin palveluihin.

Tankavaarassa voit tietenkin myös majoittua ja ruokailla.

EnglishFinland