Näe & koe

Kullanhuuhdonnan MM-kisoihin osallistuminen ja kultakisojen seuraaminen ovat jo itsessään ikimuistoisia ja jännittäviä kokemuksia. Tankavaarassa riittää kuitenkin nähtävää ja koettavaa kaikille kisavieraille myös kisojen ulkopuolella!

Tankavaara tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Tutustu Kultakylän kaikkiin aktiviteetteihin ja viereiseen Tankavaaran Kultamuseoon, jossa pääset sukeltamaan kultaryntäyksen kiehtovaan historiaan Suomessa sekä maailmanlaajuisesti Golden World -näyttelyssä. Kultamuseo on avoinna kisojen ajan joka päivä klo 10-20. Millainen on sinun kultaelämyksesi!?

Tankavaara sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla, ja sen luontoreitit ovat kuin kansallispuisto pienoiskoossa. Koe aidon Lapin lumo, tulistele kuukkelit seuranasi ja näe ikiaikaiset Nattastunturit vaikkapa Jorpulipään huipulta, joka on Tankavaaran korkein huippu (467m).

Aivan UKK-puiston kainalosta löydät myös Sompion luonnonpuiston, jossa liikkuminen on sallittu vain merkityillä reiteillä. Tankavaaran läheisyydessä hienoja päiväretkikohteita ovat  kuuluisa Pyhä-Nattanen sekä Tankajoki. Kiipeä Nattasille ja tiedät, miksi paikka kuuluu Lapin kuvatuimpien käyntikohteiden joukkoon! Tiedustele näistä kohteista lisää Tankavaaran Kultakylästä.

Koe Sompion luonto rennosti patikoiden –tai löydä mieleisesi aktiviteetti muista Sompion alueen palveluista ja käyntikohteista! Matkallasi Sompiossa näet varmasti myös poroja!

Ota tarinat mukaan matkallesi ja koe Vuotso ja Nattastunturit Tarinakylät –sovelluksella!

Elävän erämaan historiaan voit tutustua myös kuuluisimpien sompijolaisten kautta.

 

 

EnglishFinland