Näe & koe

Kullanhuuhdonnan EM- ja SM-kisoihin osallistuminen ja kultakisojen seuraaminen ovat jo itsessään ikimuistoisia ja jännittäviä kokemuksia. Tankavaarassa riittää kuitenkin nähtävää ja koettavaa kaikille kisavieraille myös kisojen ulkopuolella!

Tankavaara tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Tutustu Kultakylän kaikkiin aktiviteetteihin ja myös Tankavaaran Kultamuseoon, jossa pääset sukeltamaan kultaryntäyksen kiehtovaan historiaan Suomessa sekä maailmanlaajuisesti Golden World -näyttelyssä. Millainen on sinun kultaelämyksesi!?

Tankavaara sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla, ja sen luontoreitit ovat kuin kansallispuisto pienoiskoossa. Koe aidon Lapin lumo, tulistele kuukkelit seuranasi ja näe ikiaikaiset Nattastunturit vaikkapa Jorpulipään huipulta, joka on Tankavaaran korkein huippu (467m).

Tankavaaran läheisyydessä hienoja päiväretkikohteita ovat kuuluisa Pyhä-Nattanen sekä Tankajoki. Kiipeä Nattasille ja tiedät, miksi paikka kuuluu Lapin kuvatuimpien käyntikohteiden joukkoon! Tiedustele näistä kohteista lisää Tankavaaran Kultakylästä.

Koe Sompion luonto rennosti patikoiden –tai löydä mieleisesi aktiviteetti muista Sompion alueen palveluista ja käyntikohteista! Matkallasi Sompiossa näet varmasti myös poroja!

Ota tarinat mukaan matkallesi ja koe Vuotso ja Nattastunturit Tarinakylät –sovelluksella!

Elävän erämaan historiaan voit tutustua myös kuuluisimpien sompijolaisten kautta.

EnglishFinland