Visit Sodankylä

Sodankylä käsittää kymmeniä pikkukyliä, laajoja erämaita ja upeita käyntikohteita luontoelämyksistä, kulttuurista, taiteesta ja historiastakin kiinnostuneelle matkailijalle.

Sodankylä sijaitsee Napapiiriltä noin 120 km pohjoiseen valtatie E 75:n varrella. Pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurimmassa kunnassa on asukkaita noin 8200. Kun Sodankylässä ihastellaan talvella paukkupakkasilla revontulia, kuuluvat kesään yöttömät yöt aina heinäkuun puoleen väliin asti. Sen jälkeenkin on valoisampaa kuin etelämpänä Suomessa. Valo mahdollistaa luonnon kokemisen aivan uusin keinoin.

Retkeile, kalasta, valokuvaa yöttömässä yössä tai valitse mieleisesi aktiviteetti; Sodankylän kesä ja syksy tarjoavat tekemistä juuri Sinulle!

Aivan Sodankylän keskustassa löydät helppoja päiväretkikohteita, kuten Sodankylän Kotiseutumuseon, jonka päärakennus on pelastettu Rieston kylästä, tekoaltaan tieltä Sompiosta. Entisaikojen elämään tutustut myös vaikkapa Suomen kuuluisimpiin naivisteihin kuuluvan Andreas Alarieston näyttelyssä. Alariesto toimi aikoinaan talonmiehenä Vuotson majalla, lähellä Tankavaaran Kultakylää. Kauniin Kitisen rannalla kannattaa poiketa hautausmaan vieressä sijaitsevassa tunnelmallisessa Sodankylän Vanhassa kirkossa, joka on yksi Suomen vanhimmista puukirkoista.

Kullan lisäksi Sodankylästä voi viedä tuliaisiksi kotiin oman ametistin; vierailu tunturimaisemissa Luostolla, Lampivaaran ametistikaivoksella on takuulla elämys. Mm. taiteen ystäville Kakslauttanen on odottamaton yllätys metsän keskellä.

VisitSodankylän nettisivuilta löydät parhaat vinkit matkallesi!

EnglishFinland